Logopedie voor iedereen bereikbaar

We leven in onzekere tijden. Het coronavirus heeft in korte tijd ons leven enorm veranderd. We merken de impact op allerlei manieren: in thuiswerken, sociale onthouding en werk dat wegvalt of juist enorm piekt. En niemand weet wat ons nog te wachten staat. Ook logopedisten ondervinden de gevolgen van het coronavirus en de daarmee gepaarde maatregelen. Waar het normaal gebruikelijk was dat de zorg voor een groot gedeelte in een zorginstelling, in de logopediepraktijk of in het onderwijs werd verleend is dat nu niet altijd meer het geval. Om de kans op besmetting te voorkomen bieden logopedisten ook zorg op afstand. Op deze manier kunnen zij ondanks de coronamaatregelen de belangrijke logopedische zorg blijven bieden.

Wat is telelogopedie?
Telelogopedie is online logopedie waarbij door beeldbellen een logopedische behandeling wordt uitgevoerd. Het werkt op dezelfde manier als een behandeling op locatie alleen nu zien en horen de cliënt en de logopedist elkaar via het beeldscherm van de computer, notebook, tablet of smartphone.

Wordt telelogopedie vergoed?
Telelogopedie wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen moeten rekening houden met het eigen risico.

Wat heb je nodig?
Voor de online behandeling heb je een computer, notebook, tablet of smartphone met een goed werkende internetverbinding nodig. Het is belangrijk dat het apparaat een microfoon, een werkende webcam of een geïntegreerde camera heeft.

Hoe werkt het?
Voor een logopedische behandeling is een verwijzing van de huisarts in veel gevallen niet nodig. Zoek een logopedist bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

#TROTSOPLOGOPEDIE