Lees verder

In 2020 heb ik het Guillain-Barre Syndroom gekregen daardoor waren er uitvalverschijnselen in mijn lichaam, waaronder een aangezichtsverlamming (Facialis Parese). Daardoor had ik moeite met het bewegen van mijn gezicht, het sluiten van mijn oog en het bewegen van mijn lippen. Tevens had ik veel pijn in mijn gezicht waardoor ik ook regelmatig hoofdpijn had. Mijn huisarts heeft mij daarom doorverwezen naar de logopedie (een mime-therapeut). 

Met behulp van de Orofaciale Regulatie Therapie (ORT) van dr. Castillo Morales hebben we geoefend om de spieren in mijn gezicht ontspannen te krijgen waardoor de verkramping in de spieren minder pijnlijk aanvoelt. Door middel van mimetherapie is er meer beweeglijkheid in mijn gelaat gekomen. Mijn mimiek is sindsdien aanzienlijk verbeterd, met de tijd zal moeten blijken hoeveel herstel er nog meer mogelijk is.

De logopedie heeft mij ontzettend veel geholpen. Ik kan mijn oog nu sluiten en er is een lichte glimlach aanwezig. Ik ben mijn logopedist erg dankbaar voor haar behandeling en begeleiding. Doordat er in rust meer symmetrie is in mijn gelaat, valt de aangezichtsverlamming voor de buitenwereld minder op. En na de logopedische behandeling is de pijn in het gezicht aanzienlijk minder. Ik kijk altijd uit naar de behandeling en zeg dan ook regelmatig: “Gelukkig mag ik morgen weer naar logopedie”.