Lees verder

Ik heb een verkeerde manier van ademhalen, door het oplopen van Long Covid werden deze problemen nog eens extra versterkt. Dat was het moment dat ik hulp heb gezocht in logopedie. Al tijdens mijn eerste bezoek bij Dianne bleek dat niet alleen de ademhaling maar ook de wijze van praten en zelfs slikken niet op de juiste wijze gebeurde, waardoor ik nog eens extra klachten ontwikkelde zoals het verliezen van mijn stem na intensieve werkdagen, ik ben werkzaam in de sales, waarbij ik heel veel aan het woord ben, zoals een beurs of evenement.

Dianne heeft mij eerst doen inzien wat er gebeurt, en vooral hoe het voelt, als ik op de juiste manier ademhaal en mijn stem gebruik. En dat was een eyeopener! Iemand kan het je nog zo overtuigend vertellen, alleen door het te voelen en ervaren ontdek je het verschil tussen goed en fout, en weet je waar naartoe gewerkt moet worden.

De behandelingen waren daarom vooral gericht op hoe het voelt als het ademhalen en praten op de juiste wijze gebeurde, en met de oefeningen kon ik thuis aan de slag. Deze begeleiding heeft mij enorm geholpen om inzicht te krijgen in mijn verbeterpunten en hoe hiermee om te gaan. Ik gebruik mijn stem al veel effectiever, het ademhalen gaat al een stuk beter en door de goede basis die Dianne mij heeft geleerd kon ik bij revalidatie yoga veel sneller de ademhalingsoefeningen onder de knie krijgen en is er een belangrijke basis gelegd, niet alleen aan mijn herstel van Long Covid maar ook voor daarna.